Pers

Beer op ons pad!!  

Het is juni 2009 en het seizoen is in volle gang. Nu zijn we elke week op pad met de motoren. Altijd krijgen we de vraag of we elanden gaan zien onderweg. Daarop antwoorden we natuurlijk ‘ja, als we geluk hebben wel’. Drie op de vier groepen zien ze ook daadwerkelijk. Meestal wordt er dan ook gevraagd wat voor wild er nog meer leeft. De beer, wolf, veelvraat en de lynx spreken natuurlijk enorm tot de verbeelding ‘maar helaas die zie je zeer waarschijnlijk niet want die beesten zijn zeer schuw’ zeggen we dan. Tot deze week althans!!  

 

‘s middags om 5 uur reden Bertus, Allan, Karel, Rogier en de gids Wilco naar de wildernisblokhut op een gravel pad toen plotseling in een flauwe bocht een eland kalf ons tegemoet kwam rennen. Direct stopte de gids om ook de andere rijders de kans te geven het kalf te zien. Maar op dat moment zagen we direct achter het kalf de moeder eland rennen met daar achteraan jagend een grote logge bruine beer. Op het moment dat zij ons zagen schoten ze van de weg af het bos in. Dat was echt indrukwekkend. Hopelijk gaan we vaker beren zien, maar dan niet weer van zo dicht bij.

Deze foto is helaas niet van de beer die wij gezien hebben want helaas ging alles zo snel dat er geen tijd was om een foto te maken.