Ontdek Zweden op je eigen manier

Allroad Poolcirckel Tour zonder gids.  

Periode: juni t/m 30 september  >>> Mail ons voor beschikbaarheid >>>

Deze reis is voor de avontuurlijk ingestelde motorrijder die eens wat anders wil dan de geasfalteerde binnenwegen rondom zijn/haar woonplaats en het liefst zelf (zonder gids) gaat pionieren. Een unieke kans om samen met een vriend of vriendin of als stel een uitdaging aan te gaan. Onderweg slaap je in blokhutten die door ons zijn gereserveerd.

De route 

Met een GPS en een overweldige route van OffroadZweden ga je via de binnenlanden van Zweden naar de poolcirkel. Via Jokkmokk het Noordelijkste punt van de route gaat het richting de botnische golf en rij je via  'Höga Kusten' terug naar onze uitvalbasis. Nauwelijks asfalt, voornamelijk gravel en enkele zandwegen.

Totaal leg je ongeveer 2000 km af in 8 rijdagen. 

Voor wie?

Voor iedereen die: avontuurlijk is ingesteld, doorzettingsvermogen heeft aangezien het grote afstanden zijn, niet paniek raakt als ze al 200km geen huis meer gezien hebben,  niet perse om 16.00u op bestemming wil zijn.

De moeilijheidsgraads is dus niet het motorrijden maar het doorzettingsvermogen.

Voor deze reis hebben wij twee Yamaha's XT660Z Teneré met koffers

https://www.youtube.com/watch?v=DiNGg4seaRY&feature=youtu.be

Klik op de link om de film te zien die Melvin Biester heeft gemaakt toen hij de Allroad Poolcirkel in 2018 met zijn vader reed. 


 Dag 1

Aankomst op treinstation Bräcke. Wij zorgen voor vervoer naar onze uitvalbasis. Na aankomst kun je nog even genieten van de omgeving en kennis maken met de motoren. Je overnacht in onze blokhut.

 

 

  

Dag 2 

Dit is je eerste active dag. We beginnen met de uitleg over het gebruik van de GPS. Hiermee zul je namelijk de rest van de week je route gaan volgen.

Niet minder belangrijk is natuurijk motorbeheersing. De meeste deelnemers hebben natuurijk al de nodige kilometers in Nederland afgelegd op het asfalt maar een rijvaardigheidstraining voor het rijden op gravel is zeker niet overbodig. Zo kunnen wij ook het niveau van onze deelnemers inschatten en hierop de instructies aanpassen.  

Het komt nauwelijks voor maar een lekke band kan natuurlijk gebeuren. In een korte spoed cursus gaan we je het wisselen van een band leren. Ook andere technische weetjes zullen we je leren zodat je onderweg niet voor verrassingen komt te staan.

 

 

     

Dag 3/4/5/6

Deze rit gaat via de bergen van Zweden (langs de grens van Noorwegen) naar het Noorden. Onderweg zijn er veel bezienswaardigheden waaronder een enorme waterval, de grens met lappland, fjäll (hoogvlaktes) en in Jokkmokk een bezoek aan het nationaal museum over de 'sami's'

 

 

 

 

 

   

      

 

Dag 7/8/9

Vanaf het Noorden via de binnenlanden naar de kust gaat het via "Höga Kusten" terug naar onze uitvalbasis. Mooie uitzichten over de botnische golf. Dit is het deel van Zweden waar in de ijstijd een hoge kust is onstaan.

Bij aankomst op onze uitvalbasis staat er een heerlijke hot-tub klaar. Heerlijk nagenieten van de reis. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Dag 10

Vertrek naar huis. Wij zorgen voor vervoer naar het treinstation in Bräcke. Helaas aan alles komt een eind.

 

 

 

 


Prijs en voorwaarden

Met OffroadZweden motor:     13.500:- sek p.p vanaf 2 personen 

Met eigen motor:                       6.500:- sek p.p vanaf 2 personen

Duo passagier:                          4.750:- sek p.p

Vraag naar onze groepskorting.

Inclusief:

Exclusief:

Informatie of boeking via mail

Voorwaarden